Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد صادق آزادی مجری جوان و موفق شبکه دنا در گفتگویی صمیمی با صبح زاگرس از ایده ها و طرح های خود برای ارتقای شبکه دنا، نقش این شبکه در زنده نگه داشتن آداب و رسوم مردم استان، حضور در فضای مجازی و چالش های کار در صداوسیما و برنامه سازی برای رادیو و تلویزیون پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس، جوانان موفق زیادی در کهگیلویه و بویراحمد هستند که در استان و کشور توانسته اند به خوبی بدرخشند یکی از آنها محمد صادق آزادی جوان اهل تنگ رواق از توابع شهرستان دنا است که هم اکنون یکی از مجریان توانمند شبکه استانی دنا است، البته جوانانی نیز هستند که هنوز در استان شناخته نشده اند و به معرفی نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت و گویی گرم و صمیمی با محمد صادق آزادی مجری توانمند شبکه دنا داشتیم که در زیر می خوانید.

 

صبح زاگرس-بیوگرافی از خودتان بفرمایید؟

محمد صادق آزادی  متولد شهریور سال 65 و در روستای تنگ رواق از توابع شهرستان دنا در خانواده فرهنگی متولد شدم تحصیلات ابتدایی  و راهنمایی  در همین روستا بودم و در دبیرستان نیز وارد رشته حسابداری شدم  و در  مدرسه شهید چمران تحصیل کردم بعد از آن نیز مدرک کارشناسی حسابداری را در دانشگاه آزاد  اسلامی واحد یاسوج گرفتم و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم ارتباطات از دانشگاه صداوسیمای تهران کسب کردم.

در سال های اخیر مقام برتر تهیه کنندگی رادیو در جشنواره ملی نهضت رسانه و همچنین جشنواره ملی کتاب و رسانه و مقام قابل برنامه سازی برنامه های ورزشی رادیو ورزش را کسب کرده ام.

 

با توجه به اینکه به کار اجرا و رسانه ای علاقه داشتم به سراغ مجموعه باشگاه خبرنگاران جوان شهر یاسوج  رفتم یک دوره خبرنگاری را در سال 85 در این باشگاه گذراندم  سال 86 نیز در بخش های مختلف یعنی گویندگی خبر، اجرای تلویزیون و گویندگی رادیو تست دادم و در سال 86  که در رادیو پذیرفته شدم کارم را با رادیو دنا آغاز کردم.

 

در ابتدا گزارش های برنامه های  ضبطی را انجام می دادم و بعد وارد گزارش برنامه های زنده شدم و بعد گوینده برنامه های رادیویی را به من سپردند کم کم وارد تهیه کنندگی رادیو شدم و اولین برنامه ای که تهیه کنندگی آن را انجام دادم برنامه سرزمین چهارفصل بود که نقاط مختلف استان را معرفی می کرد در این برنامه خودم هم گزارشگر و هم تهیه کننده این برنامه بودم .

 

بعد از آن  تهیه کنندگی برنامه های ترکیبی و سنگین  تری را انجام دادم و در کنارش گویندگی نیز می کردم.

 

کار ما در رادیو شنیده شد دوستانم در تلوزیون نیز اعتماد کردند و وارد حوزه سیما  شدم، کارم را با گزارشگری آغاز کردم و بعد مجری گری ، بخش های مختلف را اجرا می کردم و این شد که بعد از اینکه توانستم تسلط نسبتا کافی را در اجرا به دست بیاورم اقای شیرزادی تهیه کننده برنامه صبح دنا از من خواست به عنوان مجری برنامه زنده با انها همکاری کنم و این اتفاق رخ داد و من کار زنده تلویزیونی خودم را با صبح دنا آغاز کردم و بعد از آن برنامه های مختلفی مثل شویل دنا، ایل مهتاب، باوینه و مجموع برنامه هایی که برنامه های شبانه شبکه دنا بود اجرا داشتم.

 

در چند برنامه نیز  به عنوان تهیه کننده بودم همه اینها بر می گردد  به اعتمادی که مجموعه صدا و سیمای استان به جوانان داشتند، با وجود اینکه افرادی بودند که پیشکسوت بودند و ما سعی می کردیم از تجربه های آنها استفاده کنیم اما این اعتماد  به جوانانی که علاقه مند بودند کمک کرد جوانانی که در مرکز استان هستند صرف یک رشته خاص فعالیت نکنند و اگر می دیدند  که این جوانان می توانند به وضعیت رسانه ای کمکی کنند این فضا را در اختیار آنها قرار می دادند.

صبح زاگرس-کار در کدام یک از حوزه های صدا یا سیما سختی بیشتری دارد؟

هر دو سختی های خاص  خودش را دارد رادیو مخاطب خاص خودش را دارد و تلویزیون  نیز همین گونه است، فنونی که در رادیو هست را باید مسلط باشیم که بتوان رضایت مردم را جلب کرد چرا که رادیو رسانه گرمی است که همیشه همراه مردم است و فقط با صدای شما و موسیقی سر و کار دارد باید دقت کنیم که مانعی میان  خودمان و شنونده ایجاد نکنیم.

 

تلویزیون نیز دغدغه بیشتری دارد یعنی عوامل بیشتری درگیر  هستند، وقتی می خواهیم برنامه رادیویی را تهیه کنیم افراد کمتری درگیر هستند به عنوان مثال در برنامه سرزمین چهارفصل یک مستند گزارشی بود هم گزارشگر بودم هم تدوین می کردم  هم تهیه کننده بودم و نویسندگی آن  را نیز انجام می دادم، یک شخص در رادیو می تواند یک برنامه مستند گزارشی را خودش به تنهایی بسازد اما اگر همین برنامه را بخواهیم مستند تلویزیونی آن را بسازیم شاید 30 الی 40 نفر درگیر هستند که بتوانند برنامه را اجرا کنند گستره تلویزیون بیشتر است رادیو نیز سختی خودش را دارد.

 

صبح زاگرس-به نظر شما شبکه دنا توانسته است وارد خانه های  مردم شود و مردم استان را پای  تلویزیون نگه  دارد؟

مساله ای که همیشه مطرح است این است که باید خودمان را با کسانی که هم ردیف خودمان هستند مقایسه کنیم، گاهی انتقادهایی به شبکه دنا می کنند و به نظر من دلیل آن این است که شبکه دنا را با شبکه سراسری مقایسه می کنند که اصلا مقایسه درستی نیست اصلا نمی توان امکانات و زیر ساخت های شبکه دنا را با امکانات و زیر ساخت های شبکه سه مقایسه کنیم و بگوییم که مثلا شبکه سه اینگونه است چرا دنا اینگونه نیست.

از بحث مسائل فنی شبکه دنا گرفته تا سایر موارد امکانات و تجهیزات و نیروی کار خیلی متخصص؛ البته نیروی متخصص هست اما تعدادشان کم است و این مقایسه ای که انجام می شود اشتباه است ما را حتی نباید با استان فارس مقایسه کنند چرا که ظرفیتی که در استان فارس  برای برنامه سازی وجود دارد در استان ما نیست، مثلا  استان فارس 30 شهرستان دارد  که هر کدام فرهنگ و زیر ساخت خود و بافت اجتماعی خودش را دارد و دست یک برنامه ساز خیلی باز است.

 

با وجود همه محدودیت هایی که وجود دارد اما من فکر می کنم شبکه دنا به ویژه در جنوب خیلی خوب دیده شده است وقتی به استان های چهارمحال و بختیاری، فارس، خوزستان، بوشهر و بخشی از اصفهان سفر کنید متوجه این موضوع می شوید  من گاهی رفتم و می بینیم که اینها شبکه دنا را دیده اند.

 

احساس می کنم شبکه دنا به دلیل اینکه توجه ویژه ای به اداب و رسوم و خرده فرهنگ های استان داشت خوب توانست جای خودش را باز کند نقدهایی نیز وارد است که بر می گردد به آن  میزان امکانات و هزینه ای که برای شبکه ها و استان های کوچک می شود ، این نگاه باید از طرف مردم عوض شود و استان  را با  توجه به امکانات خودش ارزیابی کنند اما  با قاطعیت می گویم  شبکه دنا  توانسته است نفوذ لازم خوش را در خیلی از جاها به ویژه استان های همجوار و لر تباران داشته باشد.

صبح زاگرس-اگر مدیر صدا وسیمای مرکز استان بودید چه ایده و برنامه هایی انجام می دادید که ظرفیت های استان بیشتر دیده شود؟

من از زمانی که وارد شبکه دنا شدم تاکنون در زمان پنج مدیرکل بودم،آقایان رضایی، رحیم زاده، رحیمی و افشار نیا و اکنون اقای رئوف هستند و همه این مدیران تلاششان این بود که استان کهگیلویه و بویراحمد دیده شود،  تمام تلاش خود را می کردند برنامه هایی بسازند که تراز کشوری پیدا کند و این اتفاق افتاد، شبکه های شما، نسیم و شبکه هایی که ملی هستند برنامه هایی را به شکل روتین از استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کیفیتی که دارد می گیرند و پخش می کنند.

 

به عنوان مثال به برنامه نوجوان  بارانک می توان اشاره کرد که اکنون در  شبکه امید و شبکه شما پخش می شود، دو الی سه شبکه ملی این برنامه را که در مرکز استان ساخته می شود پخش می کنند یا مسابقه دشت بلوط  که شبکه ملی شما چند بار آن را پخش کرد و این نشان می دهد که ظرفیت استان بالا است و جوان هایی که باید به آنها بها داده شود.

 

من اگر مدیرکل بودم ارتباط بیشتری با جوان های برنامه ساز که خارج از صدا سیما هستند برقرار  می کردم یعنی نیروی صدا و سیما نیستند اما خلاقیت دارند و از این جوانان در استان کم نداریم جوان هایی که تیزرهای فوق العاده ای می سازند جوانانی که کلیپ ها و فیلم  های خوبی می سازند.

تعامل با دانشجویان می تواند در ساخت برنامه ها خیلی کمک کند اینکه دانشگاه را با شبکه دنا درگیر کنیم، با مدیرکل صدا و سیما و دانشجویان نشست برگزار شود و ایده بدهند و یا چه اشکالی دارد که بگوییم فلان دانشگاه یک برنامه بسازد هزینه را معاونت فرهنگی دانشگاه تقبل کند و آنتن در اختیار دانشجویان قرار دهیم.

 

اینکه دانشجویان و جوانان نخبه را درگیر کنیم تاثیرگذار است حتی نشست با جوانانی که در حوزه رسانه ای استان کار می کنند و خارج از صدا و سیما هستند و کارهای زیبای انها را در فضای مجازی می بینیم، شبکه دنا اگر این تعامل را با نسل جوان با دانشجویان و جوانانی که بیرون از صدا وسیما فیلم و کلیپ و تیزر می سازند بیشتر کند، بهتر خواهد شد اگر  این نشست ها برگزار شود و حرف های آنها شنیده شود فضا در اختیارشان قرار  دهند و صدا و سیما تنها به نیروهای داخل سازمان معطوف نشود به نظر من می توان برنامه های خلاقانه ای و با بار بیشتری به مخاطب تحویل داد.

 

صبح زاگرس- مسابقه دشت بلوط  چه زمانی ساخته شد؟

اولین سری مسابقه دشت بلوط بهار سال 96 در گچساران ساخته و بر روی آنتن  رفت و اردیبهشت سال 97 نیز سری دوم آن در کریک  ساخته شد.

 

صبح زاگرس-چرا بحث سریال سازی و یا تله فیلم در استان ما کمتر است؟

در بحث برنامه سازی یکی از عواملی که در کیفیت آن تاثیرگذار است بحث هزینه ای است  که انجام می شود هر چقدر هزینه بیشتر شود نتیجه بهتری می توان در بحث تولیدات به آن رسید و مخاطب لازم را جذب کرد بحث سریال ها هزینه بر است و شنیدم که ساخت سریال در دستور کار مدیریت جدید قرار گرفته است که در شبکه دنا انجام شود اما مهمترین مانع در تولید سریال های  فاخر بحث منابع است که صدا و سیما نیز در سال های اخیر دچار محدودیت های مالی شد و کار را سخت کرد.

برخی از استان ها نیز محدودیت مالی دارند اما به دلیل اینکه استان صنعتی هستند مثل فارس و اصفهان که اسپانسر دارند و شرکت ها از ان ها حمایت می کنند و این حمایت ها باعث  می شود کیفیت کار بیشتر شود.

البته هستند جوانانی که با حداقل امکانات نیز کارهای خلاقانه ای انجام می دهند مثلا در فضای مجازی می توان با گوشی همراه کلیپی ساخت که بازدید میلیونی داشته باشد اما اگر بخواهیم یک کار استاندارد بر اساس اصول برنامه سازی تهیه شود به منابع مالی نیاز دارد که به  بهبود کار کمک می کند.

 

به عنوان مثال برنامه سال تحویل شبکه دنا، برنامه ای بود که در استان واقعا دیده شد مدیریت و مجموعه صدا و سیما   رویکرد جدیدی را آغاز  کردند برای برنامه سال تحویل عزیزی آمد و در کنار کار قرار گرفت و حمایت مالی کرد، دعوت کردن مهمان کشوری هزینه بر است و همین طوری نمی توان کسی را دعوت کرد همین خلاقیتی که ایجاد شد باعث شد که این برنامه سال تحویل واقعا دیده شود بنابراین هر چقدر هزینه کنیم بیشتر می توانیم از کار رسانه ای برداشت کنیم.

 

صبح زاگرس-حضور صدا و سیمای استان را در فضای مجازی چقدر موثر می دانید که ظرفیت ها بیشتر دیده شود و باعث شود که عقب تر از بقیه نماند؟

معاونت فضای مجازی معاونت جدید و نوپا در صدا و سیما است با توجه به فراگیر بودن فضای مجازی مدیران صدا و سیما نیز به این نتیجه رسیدند که باید در فضای مجازی نیز حضور داشته باشند شاید مردم خیلی وقت نکنند که چند ساعت تلویزیون نگاه کنند و یا رادیو را بشنوند با همین گوشی ارتباط  دارند و نیاز است که صدا و سیما به عنوان یک منبع و مرجع معتبر در این فضا حضور پیدا کند و نمی شود خودش را از این فضا جدا کند.

 

حضور در فضای مجازی در شبکه دنا نیز آغاز شده است و دوستان سعی می  کنند بخش هایی از برنامه ها را در صفحه های فضای مجازی منتشر کنند نیاز است که این کار قوی تر انجام شود به نظر من بهتر است که چند نیروی تخصصی و زبده رسانه ای که به فضای مجازی تسلط دارد کنار دوستان باشند و هم فکری کنند  که صفحه های مجازی شبکه دنا جای خودش بین مخاطبان باز کند و بیشتر دیده شود و خودش را معرفی کند البته در جریان نیستم که تا چه اندازه با این جوانان  در ارتباط هستند.

 

فضای مجازی بستری است که  افراد توانایی های خود را معرفی کنند یک بخش از یک برنامه می تواند در این فضا منتشر شود و افراد دنبال برنامه کامل آن باشند ضرورت  آن را فوق العاده  بالا می بینیم و باید حضور داشت، اتفاقی است که افتاده است رهبر انقلاب نیز تاکید داشتند فضای مجازی تاثیرگذار است و باید حضور داشته باشیم و استفاده بهینه از آن را ببریم و بتوانیم اهدافی که مد نظر رسانه است را دنبال کنیم و اخبار واقعی را دنبال کنیم که مخاطبان درگیر شایعات نشوند.

صبح زاگرس-شما اکنون یک چهره شناخته شدن در استان هستید برخورد مردم وقتی شما را می بینند چگونه است؟

مردم به من لطف دارند و هر کس به نوعی سعی می کند ابراز احساسات کند  البته این شناخته بودن سختی خودش را نیز دارد  راحت نیستیم مثلا نمی توانیم هنگام رانندگی خلاف کنیم (با خنده) یا هر اتفاق دیگری چون که یک جاهایی فکر می کنید نمی شناسند اما می شناسند مثلا برخی می گویند ما اصلا شبکه دنا نگاه نمی کنیم و نمی شناسیم اما اگر یک جایی تخلفی انجام دهیم همان افراد می گویند این هم از فلان مجری یا فلان بازیگر ما؛ پس دیده می شود شاید یکی کمتر و یا بیشتر، لطف مردم به برخی ها بیشتر است.

 

محدودیت هایی نیزدارد و هرکس به نوع خودش ابراز احساسات می کند جاهایی حرف هایی در کوچه و خیابان می شنویم که به نظر من خوب است و دغدغه های خود را منتقل می کنند.

 

صبح زاگرس-تا کنون سال تحویل کنار خانواده  بودید؟

پنج سال است که سال تحویل در خانه نبودم و اجرای تلویزیون داشتم و کنار خانواده نبودم معمولا ایام نوروز تعطیلات ندارم والبته گاهی گلایه هایی خانواده دارند اما با این موضوع کنار آمده  اند.

 

صبح زاگرس-یک خاطره ای از برنامه هایی که داشتید را بگویید؟

خاطره زیاد است و خاطره که زیاد باشد انسان به یاد نمی آورد کار ما همش خاطره است مثلا گاهی وارد تاکسی می شوم و راننده تاکسی ها برخی ها فقط صدای من را می شناسند و بعد حرف که می زنم بر می گردند و نگاه می کنند که آیا خودم هستم.

در برنامه دشت بلوط که به همراه آقای فرهاد مصباح کار می کنم، ما را به عنوان دو زوج هنری می شناسند، مثلا برخی از مردم می پرسند الاغ مندنی چی شد که در فصل جدید اسب شده است.

 همین که مردم به ما لطف دارند برای ما ارزشمند است.

صبح زاگرس-با صبح زاگرس آشنا هستید؟رویکرد این رسانه را چگونه ارزیابی  می کنید؟

صبح زاگرس یک پایگاه خبری ارزشی است و سعی کرده تا جای ممکن کنار مردم باشد و خیلی تمایل به مسئولان و مدیران نداشته باشد.چه زمانی که اصول گرا و یا اصلاح طلب باشند سعی کرده بیشتر کنار مردم باشد ضمن اینکه نوع نگاه و زاویه دید خودش را دارد .

این پایگاه خبری را در فضای مجازی هم دنبال می کنم و اگر بخواهم چند مرجع در استان نام ببرم و استفاده کنم یکی از آنها صبح زاگرس است.

واقعا سعی کرده کنار مردم باشد و سعی کرده اگر جایی می تواند گرهی باز کند را انجام می دهد و بیشتر هوای مردم را دارد تا اینکه هوای مسئولان را داشته باشد  برخی از پایگاه های خبری گرایش مسئولانه انها بیشتر است، اما گرایش مردمی صبح زاگرس بیشتر از گرایش به مسئولان است.

 

صبح زاگرس-چند کلمه می گوییم با هر کلمه اولین جمله ای که به ذهنتان می رسد را بگویید؟

اقای افشار نیا-به برنامه سازان جوان اعتماد می کرد

تنگ رواق- زادگاه دوست داشتنی

اقای مصباح- رفیق شفیق همیشه همراه

اقای رئوف - مهربان و دنبال اتفاقات خوب برای شبکه دنا

ناطق زاده: فراتر از یک دوست و قابل احترام

نوروز- بهانه ای برای خوش بودن

یاسوج- دوستش دارم

سقوط هواپیما- تلخ و پر از دلهره

فریبز علیزاده-پیشکسوت محترم

شبکه دنا- خانه دوم همه بچه های صدا و سیما و مظلوم

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۲۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 8 تحویل جنگنده‌های سوخو 35 به ایران که سطح بازدارندگی و توان دفاعی ایران را به شدت ارتقاء می‌بخشد، موضوعی است که روس‌ها از آن به شکل علنی دفاع می‌کند. در همین زمینه دفاعیات کارشناس روس در شبکه سعودی الحدث را می‌بینید که تمام قد از تحویل این جنگنده‌های مدرن به ایران دفاع می‌کند و درباره مباحث مطرح شده درباره برنامه هسته‌ای ایران نیز می‌پرسد که چرا کسی درباره برنامه هسته‌ای اسرائیل، پاکستان و هند چیزی نمی‌گوید؟ این ویدیوی فوق العاده را با زیرنویس فارسی می‌بینید.

دیگر خبرها

  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • اختلال‌های ارتباط مخابراتی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف شد
  • گردشگران ناپدید شده در ارتفاعات نوشهر تحویل خانواده‌هایشان شدند
  • ورزش خوزستان با طرح ملی آمایش سرزمینی به نقطه مطلوب می‌رسد
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • اعتراف ستاره سابق لیورپول: همیشه مضطرب بودم
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند