Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان دنا که به عنوان یکی از شهرستانهای زر خیز کهگیلویه وبویراحمد از نظر منابع خدادادی و هم از نظر منابع انسانی از آن یاد می شود، امروز در لابه لای بودجه های دولتمردان برای توسعه مغفول مانده و امروز باید چنین پنداشت که این استان در جغرافیای توسعه صنعتی حذف شده و نامی از آن نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر دنا؛ واژه‌ صنعت امروز معنای گسترده ای دارد و به یک کارخانه دو کارخانه بسنده نمی کند، بلکه صنعت معنایش فراتر از اینهاست و وابسته به صنایع بزرگی هماند پتروشیمی، پالایشگاه کارخانه های بزرگ و شهرک های صنعتی با بهره گیری از نیروی اشتغال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز توسعه صنعتی با توجه به مولفه های اقتصاد مقاومتی و حضور بخش خصوصی با بهره بردن در این مولدها می تواند رشد بیکاری سر سام آور در استان کهگیلویه وبویراحمد را تا حدود زیادی کاهش داده و بر افزایش اشتغال در بین جوانان تحصیل کرده این استان افزون دهد.

چراغ خاموش صنعت در شهرستان دنا

همانگونه کی می دانیم امروز کهگیلویه و بویراحمد با مساحت یک درصدی اش می تواند حرفهای زیادی برای توسعه زیرساختها در صنعت و ایجاد کارخانه ها و داشته باشد.

استانی که 35 درصد جنگلها، 20درصد آبهای روان و 30 درصد ذخایر نفتی کشور را به خود اختصاص داده و از طرفی دیگر، نیروی زبده و تحصیل کرده اش بر حسب جمعیت نیز مزیدی بر این مدعا است.

وقتی کهگیلویه وبویراحمد در بیکاری حرف اول را می زند

اما آنچه که امروز در این استان دیده می شود رتبه های یک و حتی 10 در رده بیکاری است، که نشان میدهد که مسئولان نتوانسته اند از توسعه صنعتی و اقتصادی آن برای جلوگیری از رشد بیکاری در ان استان استفاده کنند.

شهرستان دنا که به عنوان یکی از شهرستانهای زر خیز کهگیلویه وبویراحمد از نظر منابع خدادادی و هم از نظر منابع اناسنی از آن یاد می شود، امروز در لابه لای بودجه های دولتمردان برای توسعه مغفول مانده و امروز باید چنین پنداشت که این استان در جغرافیای توسعه صنعتی حذف شده و نامی از ان نیست.

درد این مردم را فقط خودشان می دانند و بس!

شهرستان دنا به مرکزیت سی سخت، نگین سرسبز دنا، امروز آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته و این موضوع در حالی است که این شهر از نظر علم آموزی و نخبه پروری و ظرفیت های توسعه در امر صنعت حرفهای اول را می زند.

سی سخت که بیشتر مردم آن تنها درآمدشان از باغداری و کشاورزی است، امروز حتی یک سرد خانه برای انبار کردن میوه های خود ندارند و درد امروز باغداران  دنشین را فقط خودشان می دانند و بس!

مردمی که روزی تنها باغداری و کگشاورزی را تنها درآمد خود می دانستند از این کار هم ناامید شوند.

یکی از این موضوعات را شاید بتوان نادیده گرفتن دولتمردان به وعده های خودشان دانست، موضوعی که اهالی دنا نشین در دیدار با نماینده مردم بویراحمد و دنا به آن گوشزد کردند و دوباره "تکرار کردند" که آنها بی نصیب از وعده های مسئولان هستند.

وقتی دولتمردان اندر خم یک کوچه اند

روزی که دولت یازدهم با شعار اقتصاد و اشتغال پایدار برای جوانان روی کار آمد بسیاری از جوانان توانمند و جویای کار این شهرستان امیدوار به کسب فرصت شغلی مناسب بودند؛ عملا با گذشت بیش از 5 سال از دولت یازدهم و دوازهم شاهد بوجود آمدن هیچ گونه شغلی برای جوانان دنا نشین نیستیم.

 سال‌ها وضعیت بیکاری در شهرستان دنا و به طبع آن استان کهگیلویه وبویراحمد گریبان‌گیر این جوانان مستعد شده که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

مهاجرت جوانان این شهرستان به شهرهای دیگر برای ایجاد اشتغال

در حالی رخ می‌دهدکه مشکلاتی اعم از دوری خانواده به مدت‌های طولانی که به دنبال خود مشکلات اجتماعی به وجود می آورد و اتفاق‌های ناگواری از قبیل تصادف،مجروحیت در کار و دیگر حوادث را برای این جوانان در پی داشته است.

عدم استفاده از صنایع کشاورزی

هرچند به گفته مسئولین از جمله فرماندار دنا، این شهرزستان توانسته است در زمینه اشتغال کارهای خوبی انجام دهد اما هنوز با نقطه ایده آل هنوز فاصله زیادی باقی است.

عباس بهشتی رو لزوم توجه به توسعه اقتنصاد مقاومتی را یکی از راههای توسعه اشتغال در بین جوانان و کاهش اشتغال دانست و افزود:امروز لزوم توجه به مولفه های اقتصاد مقاومتی و توجه بیشتر این موضوع می تواند به توسعه کمک فروانی بکند.

اقتصاد مقاومتی راه برون رفت از مشکلات امروزی

وی به کاهش بیکاری در شهرستان دنا نیز اشاره کرد و گفت: شهرستان دنا در حال حاضر تنها شهرستانی در استان بوده که توانسته اند با توجه به مولفه های اقتصاد مقاومتی در رده اول کاهش بیکار ی در استان قرار بگیرد.

بنابراین گزارش، بیکاری در شهرستان دنا در صورتی است که بیشتر دنا نشینان به امر کشاورزی و باغداری مشغولند و به گفته کارشناسان توسعه این موضوع و حمایت دولت از این صنعت می تواند در شهرستان دنا مسئله اشتغال جوانان این خطه از سرزمین دنا را تا حدود زیادی سامان دهد.

از طرف دیگر توسعه صنایع تبدیلی و هم چنین توسعه صنایع بومی از جمله دست بافته های زنان عشایر در زمینه گلیم بافی، گبه و حتی قالیچه نیز می تواند بر توسعه روز افزون اشتغال در این شهرستان کمک کند، اما هنوز آنچنان که باید و شاید این موضوع مرتفع نشده است.

از طرف دیگر نبود کارخانه های تولیدی و صنعت در این شهرستان معضل دیگری ات که مردم از این موضوع نیز گلایه مند هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۵۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید

فرخ هدایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین در اندیمشک اظهار کرد: نخستین رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) امروز با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اندیمشک و جمعی از مدیران ادارات، نهادها و صاحبان حرفه‌ها و صنایع ومشاغل با بر پایی غرفه‌های فعال واحد دانشگاهی آغاز به‌کار کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اندیمشک افزود: این رویداد با شعار صنعت، دانشگاه، راه اشتغال و با هدف اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان، جذب کارآموزان در طرح پویش و معرفی دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی به صنایع در واحد اندیمشک افتتاح شد و امیدواریم که این حرکت سرآغاز تحولی مثبت و رویکردی مؤثر در مسیر حرکت تحولی دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

وی تصریح کرد: امیدواریم با حضور علاقه‌مندان به‌ویژه دانشجویان و جوانان جویای حرفه و تخصص نتایج خوبی رقم بخورد و با حضور همشهریان در این رویداد تأثیرگذاری بیشتری را شاهد باشیم.

هدایی عنوان کرد: رویداد صدرا با تأکید بر توسعه اشتغال و راهبردهای کلان دانشگاه آزاد اسلامی و اهداف مندرج در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد مبنی بر توسعه فعالیت‌های فناورانه با رویکرد کارآفرینی در زیست‌بوم‌های محلی و منطقه‌ای، ایجاد ارتباط مستقیم بین دانشجویان و اعضای هیئت علمی، جامعه و صنعت برگزار شد.

وی با اشاره به برگزاری رویداد صدرا به‌صورت ترمی در دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: مهارت‌افزایی دانشجویان، ارتباط تعاملی و مستمر دانشگاه با صنایع، اتصال حلقه آموزش، کارآفرینی و اشتغال، اجرای بهینه طرح پویش، ایجاد فرصت اشتغال و مهارت‌آموزی دانشجویان، معرفی دانش‌آموختگان دانشگاه به بنگاه‌های اقتصادی و استفاده از خبرگان صنعت و خدمات به‌عنوان مدرسان مهارتی از دیگر اهداف اجرای طرح «رویداد صدرا» در دانشگاه آزاد اسلامی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک اضافه کرد: با اجرای رویداد صدرا، فرصت‌های بزرگی برای کارآفرینی در کشور به وجود می‌آید که منجر به تولید ثروت برای صاحبان کسب و کار خواهد شد و دانشجویان و نخبگان کشور باید از این فرصت‌ها برای تولید ثروت برای خود و کشور استفاده کنند.

هدایی با تأکید بر اینکه دانشجویان با بازدید از این غرفه‌ها با فرآیند تولید و ایده‌های جدید آشنا می‌شوند، ادامه داد: این ارتباط هرچه بیشتر شرایط مساعدتری برای اشتغال جوانان تحصیل کرده جویای کار فراهم می‌ آورد.

وی یادآور شد: رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور صاحبان صنایع و شرکت‌های مختلف صنعتی و تولیدی برگزار و بازدید وحضور برای عموم مردم در دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک مهیا شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903178

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • اشتغال ۷۰۰ نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی